SDI Advanced Adventure priručnik

Kad more jednom baci svoje čini, drži vas u mreži svojih čuda zauvek
– Jacques Yves Cousteau

Pitajte bilo koju grupu ronilaca zašto su počeli da se bave ronjenjem i nećete dobiti dva ista odgovora. Neki su počeli jer su bili fascinirani podvodnim svetom, drugi su čuli za nekakvo neverovatno ronjenje na olupinama, a neki drugi su pak rešili da probaju noćno ronjenje. Mnogi potencijalni ronioci su pomislili da bi bilo zabavno na taj način provoditi vreme sa prijateljima. Koji god da je razlog što ronioci počinju da se bave ronjenjem oni svi završe isti kurs. Na kraju obuke oni mogu da rone bezbedno i da počnu da u tome uživaju. Međutim, za mnoge ronioce ovo je tek početak.

Posle nekoliko zarona mnogi novi Open Water Diver (OWD) ronioci se pitaju šta dalje. Da li žele da počnu sa ronjenjem na olupinama? Da li bi trebalo da pokušaju da rone u suvom odelu da bi produžili
sezonu ronjenja? Možda žele da poboljšaju svoju veštinu podvodne navigacije? Koji god put da odaberu,
specijalistički kursevi koje nude lokalni instruktori predstavljaju izvrsnu priliku da naprede ronilačke veštine i da se pritom sjajno zabavljaju. Ali malo ronilaca zna koju specijalnost da proba za početak.Specijalnost Advanced Adventure je savršeno rešenje.

Prevod na srpski
Srđan Veljić
TDI/SDI Instructor Trainer 12746
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *